• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Dunja Mickov

24. 11. 2023.

Film "Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!" - o potrebi ravnopravnosti osoba s invaliditetom i njihovog sudjelovanja u donošenju odluka

Kratki film “Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!” dokumentira aktivnosti istoimenog projekta u sklopu kojeg su provedene brojne inkluzivne aktivnosti u Puli i Vukovaru - od inkluzivnih volonterskih akcija kojima je uređen pristup te su postavljene povišene gredice za osobe s invaliditetom smanjene pokretljivosti i posađeni osjetilni vrtovi za djecu s teškoćama u razvoju u društvenim vrtovima u Puli i Vukovaru, do inkluzivnih vrtlarskih radionica za odrasle i djecu i javnih akcija kojima su partneri projekta u oba grada ukazali na potrebu ravnopravnosti osoba s invaliditetom i njihovog sudjelovanja u donošenju odluka. Režiju i kameru filma, koji na emotivan način progovara o tematici osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, a donosi trenutke iz Pule i Vukovara potpisuje Michele Bulešić, nagrađivani pulski autor. Vedran Barić zaslužan je za snimke iz Vukovara.

Film u trajanju od 7 minuta izradila je Zelena Istra, uz podršku partnera projekta. Film je na Youtube kanalu Zelene Istre dostupan i u verzijama prilagođenim osobama s invaliditetom - uz prikaz tumača znakovnog jezika, kao zvučni zapis te je opisan na lako razumljivom jeziku.

Video prilozi