• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Zelena Istra

Zeleni telefon

Zeleni telefon je besplatan servis namijenjen građanima koji trebaju pomoć u rješavanju problema vezanih uz zaštitu okoliša, a ne znaju kome se obratiti.

Jedinstveni broj Zelenog telefona za cijelu Hrvatsku je 072 123456 (cijena lokalnog poziva).

Građani problem mogu prijaviti:
1. Telefonom: 072/123456 ili 052/506-065
2. E-mailom: ured@zelena-istra.hr
3. putem naše Facebook stranice: https://web.facebook.com/UdrugaZelenaIstra/
4. Osobno: Društveni centar Rojc (3. kat južnog krila), Gajeva 3, Pula (svakim radnim danom od 8 do 16 sati)

Udruga Zelena Istra vodi Zeleni telefon za područje cijele Istarske županije.

Građanima pomažemo:
• pružanjem informacija
• povezivanjem s nadležnim institucijama
• angažiranjem oko problema i iznalaženjem rješenja
• alarmiranjem javnosti

Ovim programom postižemo kontinuiranu suradnju s građanima, osluškujemo njihove probleme koji se tiču zaštite okoliša i pomažemo u njihovom rješavanju. Zelenim telefonom potičemo građana da se i sami angažiraju u čuvanju svojeg okoliša i prirode, a institucije nadležne za nadzor i provedbu propisa potičemo na djelovanje. Mediji su nam važni partner u rješavanju mnogih slučajeva prijavljenih na Zeleni telefon.

Zeleni telefon Zelene Istre djeluje od 1997. godine.  Od početka provedbe projekta primili smo preko 4.500 poziva građana. Svi se pozivi/slučajevi bilježe i arhiviraju. Zeleni telefon Zelene Istre dio je mreže Zelenih telefona Hrvatske, a od 2011. godine dio SOS mreže Istarske županije. Servis Zelenog telefona se u 23 godine djelovanja pokazao kao izvrstan instrument za praćenje stanja okoliša u Istri, o najčešćim problemima i djelotvornosti institucija u njihovom rješavanju.

Putem ovog najdugovječnijeg programa Zelene Istre podržavamo i brojne građanske inicijative, koje se formiraju oko problema prijavljenih na Zeleni telefon. Građani se najviše aktiviraju kada problemi u okolišu izravno utječu na njihov život. Zbog onečišćenja u okolišu osjećaju strah za svoje zdravlje, i nemoć u rješavanju problema , budući da je sustav rješavanja problema u okolišu često puta prespor i neefikasan.

 

Više informacija o programu i Mreži Zelenih telefona pogledajte na internetskoj stranici Mreže Zelenih telefona