• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula



Obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja - zanimljiva jela od ostataka hrane (2. listopada 2020.)


U okviru projekta "Znanje za održivo djelovanje" se u petak 2. listopada na pulskoj gradskoj tržnici održala i eko-gastro akcija pod nazivom "Hrana nije otpad". Aktivisti, samouki kuhari te gastro znalci Goran Zgrablić i Nikola Pezić kuhali su jela od ostataka hrane te s brojnim zainteresiranim građanima podijelili recepte "za drugi dan" u kojima se koriste namirnice poput starog kruha ili riže skuhane dan ranije. Fina jela majstora kuhinje mogla su se na licu mjesta i degustirati! U sklopu događaja građani su imali prilike vidjeti koliko hrane godišnje baci jedna osoba, odnosno jedno veliko brdo hrane od otprilike 50 kg. U okviru akcije Zelena Istra je informirala građane i o projektu “Aktivni i zdravi - starije osobe za održivi razvoj” te je od starijih sugrađana prikupljala recepte “za drugi dan”. Zahvaljujemo na fotografijama našoj članici Snježani Bratanović! Više: https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/novosti/734/zelena-istra-obiljezila-europski-tjedan-odrzivog-r/ Projekt "Znanje za održivo djelovanje" se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt "Aktivni i zdravi - starije osobe za održivi razvoj" financira Grad Pula-Pola u iznosu od 5.000,00 kn. Za sadržaj ove objave odgovara isključivo Zelena istra te isti nužno ne izražava stajalište Grada Pule-Pola.