• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Ivan

02. 03. 2022.

Postani i ti član Zelene Istre!

Postani i ti član Zelene Istre! Zelena Istra ima mali, ali strastveni tim stručnjaka koji rade na projektima, koordiniraju kampanje i podržavaju naše aktiviste i volontere. Svojim članstvom i ti možeš doprinijeti jačanju i održivosti udruge. Više informacija o članstvu u udruzi možete pronaći na našoj podstranici, na kojoj se nalazi i pristupnica, a istu možete pronaći i u prilogu ovog teksta. Priključi se!

  • Članovi se mogu aktivno uključiti u aktivnosti popravljaone Radione Re-Geppetto te u rad Društvenog vrta na Gregovici. Možete doprinijeti radu udruge i svojim idejama, stručnim savjetima ili jednostavno svojim članstvom podržati naš rad! Članarina je besplatna, a svi građani koji žele podržati naš rad mogu to učiniti i malim donacijama. Sve donacije bit će namijenjene održivosti Radione Re-Geppetto te održivosti Društvenog vrta na Gregovici što uključuje i brojne edukativne i praktične radionice za građane.

  • Zelena Istra je neprofitna udruga građana koja se zalaže za zaštitu okoliša i prirodnih bogatstava te društvenu pravdu. Preko 20 godina Zelena Istra aktivno sudjeluje u izgradnji demokratskog, solidarnog i okolišno održivog društva. Među ključnim ciljevima Zelene Istre su održivi razvoj i okolišna demokracija.

  • ZI je jedna od vodećih organizacija za zaštitu okoliša u Hrvatskoj koja artikulira teme poput neprihvatljivosti planiranja energetske budućnosti temeljene na fosilnim gorivima. Udruga zagovara participativne oblike upravljanja javnim dobrima i uslugama, nasuprot njihove privatizacije, te potiče sudjelovanje javnosti u procesima donošenja odluka.

  • Aktivni smo u lokalnoj zajednici s našim programima, projektima i kampanjama podizanja svijesti. Građani Pule i Istarske županije prepoznaju nas po našem servisu podrške u rješavanju okolišnih problema, Zelenom telefonu, kao i brojnim kampanjama vezanim uz održivo gospodarenje otpadom, zdravu hranu i urbano vrtlarenje te zaštitu prirodnih bogatstava.

  • Aktivni smo na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stoga smo podržali i vodili kampanje poput onih protiv izgradnje termoelektrane na ugljen Plomin C, istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranskom moru (S.O.S. za Jadran) i privatizacije autocesta (Ne damo naše autoceste).

  • Zalažemo se za pravedan i održiv razvoj na globalnoj razini te nastojimo postaviti temelje za pravednije odnose između razvijenih zemalja i zemalja u razvoju. Dio smo mnogih nacionalnih i međunarodnih mreža.

Više detalja o našem djelovanju pronađite na našoj web stranici, a slobodno nam se obratite za dodatne informacije na bilo koji od načina u rubrici Kontakt.

 

Prilozi